Lifestyle

Autovakantie met kinderen: 5 tips voor onderweg

Binnenkort even lekker met de auto op vakantie? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als je geen stress krijgt bij de gedachte dat je je kinderen urenlang zoet moet houden onderweg. Hoe goed je je kinderen ook voorbereid op de lange rit, ze hebben er vaak na een half uur al geen zin meer in. Daarom geven we je in deze blog 5 tips die helpen om het voor iedereen draaglijk te houden! 

Entertainment 

Laten we even eerlijk zijn.. we kunnen niet meer zonder onze favoriete nummers, video’s en applicaties. Het is daarom belangrijk om ook tijdens de lange autorit de mogelijkheid te hebben om een film te kijken. Dit geldt uiteraard niet voor de bestuurder, maar voor de kids is dit natuurlijk ideaal! Wij hebben laatst nog een mooie Alfa Romeo Mito autoradio gezien waarbij je heel eenvoudig je smartphone kunt koppelen aan de radio. Hoe tof is dat?! 

Boeken 

Maar uiteraard gaan we nog veel meer doen dan alleen maar video’s kijken en muziek afspelen. Met het lezen van een boek kan je namelijk ook ontzettend leuk de tijd doorbrengen. Denk hierbij aan lees boeken of eBooks. Zijn je kinderen nog iets te jong om te lezen? Neem dan een aantal luisterboeken mee. Luisterboeken zijn tevens ideaal voor kinderen die wagenziek worden als ze niet uit het raam kijken. 

Vochtige doekjes 

Neem altijd vochtige doekjes mee! Dit is ontzettend belangrijk en onmisbaar in de auto. Je wilt namelijk zo af en toe even je handen en/of gezicht schoonvegen. Daarnaast werkt een vochtige doekje ook gewoon prima om even af te koelen in een warme auto. Maar laten we ook even eerlijk zijn; we knoeien veel vaker in de auto. Dan is het natuurlijk wel zo fijn als je wat vochtige doekjes bij de hand hebt. 

Voldoende eten en drinken 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om elke keer te stoppen bij een tankstation wanneer het tijd is om even wat te eten, maar wij raden het aan om zelf gewoon voldoende eten en drinken mee te nemen voor onderweg. 

Stop regelmatig 

Tot slot is het belangrijk dat je even regelmatig stopt en je kinderen laat buiten spelen. Laat ze even wat rondrennen en geef ze wat lekkers mee. Het liefst rijd je natuurlijk aan een stuk door, maar met je kids op de achterbank is dit gewoon niet meer mogelijk. Je wilt liever wat langer over je reis doen, dan dat je de hele tijd moet rijden met huilende en krijsende kinderen, toch?