Lifestyle

Champagne maakt elk feest beter

champagne kopen

Champagne is de perfecte drank voor het vieren van elke speciale gelegenheid. Of je nu proost op een huwelijk, geboorte of promotie, champagne maakt het moment gewoon beter.

Het kopen van champagne

Heb je iets te vieren? Dan is het tijd om champagne te kopen. Er is iets met champagne waardoor het gewoon luxueus en feestelijk aanvoelt. Misschien komt dat deels door de bubbels, die er altijd zo leuk en elegant uitzien. Maar wat de reden ook is, champagne is zeker een feestelijke drank! Als je wat extra opwinding wilt toevoegen aan je volgende feest, zorg er dan voor dat je wat champagne bij de hand. Het is zeker om elk feest beter te maken!

De geschiedenis van champagne

Champagne is een mousserende wijn die wordt geproduceerd in de Champagnestreek in Frankrijk. Hij werd voor het eerst gemaakt in het begin van de jaren 1700, en werd al snel populair bij de Franse aristocratie.

Champagne wordt gemaakt van twee verschillende soorten druiven: Pinot Noir en Chardonnay. De wijn wordt twee keer gefermenteerd, waardoor hij zijn kenmerkende bubbels krijgt.

Na de gisting rijpt de champagne ten minste 15 maanden voordat hij kan worden verkocht. Dit rijpingsproces draagt bij tot de unieke smaak van champagne.

Als je op zoek bent naar een echt luxueus en feestelijk drankje, is champagne de perfecte keuze!

Hoe champagne gemaakt wordt

Champagne wordt gemaakt van twee verschillende soorten druiven: Pinot Noir en Chardonnay. De wijn wordt twee keer gefermenteerd, waardoor hij zijn kenmerkende bubbels krijgt.

Na de gisting rijpt de champagne minstens 15 maanden voor hij kan worden verkocht. Dit rijpingsproces draagt bij tot de unieke smaak van champagne.

Om champagne te maken, worden de druiven eerst gekneusd en vervolgens gefermenteerd in grote kuipen, cuves genaamd. Het gistingsproces duurt ongeveer twee weken. Gedurende deze tijd, breekt de gist af de suikers in de druiven en produceert alcohol.

Na de gisting wordt de wijn overgebracht in een ander vat waar hij een tweede gisting ondergaat. Deze tweede gisting geeft de champagne zijn kenmerkende bubbels.

Ten slotte rijpt de champagne nog minstens 15 maanden voor hij kan worden verkocht. Gedurende deze periode ontwikkelen de smaken van de wijn zich en worden ze complexer. Champagne die langer heeft gerijpt, wordt meestal als van betere kwaliteit beschouwd.

Als je op zoek bent naar een unieke en speciale wijn, is champagne een uitstekende keuze. Hij is perfect voor feestelijkheden en speciale gelegenheden.

Welke champagne moet je kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten champagne, dus het kan moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het selecteren van champagne:

  • Het type druif dat wordt gebruikt: Champagne wordt meestal gemaakt van ofwel Pinot Noir ofwel Chardonnay druiven. Deze twee druivensoorten leveren zeer verschillende wijnen op. Pinot Noir champagnes hebben de neiging vol en fruitig te zijn, terwijl Chardonnay champagnes lichter en delicater zijn.
  • De regio waar de champagne vandaan komt: Champagne kan alleen worden gemaakt in de Champagnestreek in Frankrijk. Deze streek heeft een koel klimaat, wat bijdraagt tot de unieke sprankelende textuur van champagne.
  • De prijs: Champagne varieert in prijs van ongeveer €20 tot meer dan €100. Over het algemeen zijn de duurdere champagnes van betere kwaliteit. Er zijn echter ook enkele uitstekende goedkopere opties beschikbaar.

Bij het kiezen van een champagne, is het belangrijk om te overwegen aan welke soort wijn je de voorkeur geeft en hoeveel je bereidt bent uit te geven. Met zoveel verschillende soorten champagne beschikbaar, is er zeker een die perfect is voor jou.

Conclusie

Champagne is een feestelijke drank die elke viering beter maakt. Of je nu op zoek bent naar een heerlijke wijn voor bij het eten of naar een speciale fles voor een speciale gelegenheid, champagne is de perfecte keuze. Bij het kiezen van champagne moet je er rekening mee houden aan welke soort wijn je de voorkeur geeft en hoeveel je bereid bent uit te geven. Er zijn zoveel verschillende soorten champagne verkrijgbaar, dat er altijd wel een bij zit die perfect bij je past.