Uncategorized

Je eigen home gym maken doe je zo

eigen home gym

Veel mensen dromen ervan: een gym in je eigen huis. Geen pottenkijkers en lekker je eigen muziek keihard aan. Wat je allemaal nodig hebt bij het maken van je eigen thuis gym, lees je in deze blog. 

Dumbbells

Een home gym zonder dumbbells stelt niet heel veel voor. Voor een goede krachttraining heb je simpelweg een set dumbbells nodig. Het beste is om verschillende gewichten in een dumbbell rek te hebben. We snappen dat dit niet voor iedereen mogelijk is. Gelukkig zijn er ook verstelbare dumbbells verkrijgbaar. Dit zijn dumbbells die te verstellen zijn tot 20kg, 41kg of zelfs 59kg. Verstelbare dumbbells zijn ontzettend efficiënt en nemen weinig ruimte in beslag. 

Vloerbescherming

Wanneer je thuis gaat sporten met zware gewichten is het belangrijk om je vloer goed te beschermen. Denk hierbij aan rubberen tegels. Rubber zorgt voor demping van de gewichten. Er zijn rubberen tegels verkrijgbaar die als een soort puzzelstukjes in elkaar geplaatst worden. 

Power rack

Een power rack is zeker niet te missen in een home gym. Een power rack is een krachttraining toestel dat functioneert als een mechanische spotter voor halteroefeningen. Power racks zijn handig voor squats, bench presses, deadlifts, military presses en elevated bar push-ups. 

Halterstangen en schijven

Een halterstang en schijven maakt het mogelijk om een hoop essentiële oefeningen te doen.  Denk hierbij aan bankdrukken, squatten en de deadliften. Let bij het kopen van een halterstang goed op de breedte van de ruimte. Het verschil tussen een stang van 152 cm en 220 is nogal groot. Denk verder na over de opslag van de halterschijven. Ga je dit ergens los op slaan, aan de muur, horizontaal of verticaal? Denk verder ook aan klemmen die voorkomen dat de schijven schuiven of eraf vallen. 

Fitnessbank

Een losse fitnessbank is zeer belangrijk om in je home gym te hebben. Als je de incline en decline press wilt doen is het belangrijk om een fitness bank te kopen met verstelbare rugleuning. Verder is het fitness bankje ideaal voor de bulgarian split squat, hip thrusts, single rows en step ups. Ga voor een bankje dat stevig aanvoelt, want het laatste wat je wilt is een bankje dat breekt terwijl je een oefening doet.

 Er is een flinke investering nodig om thuis een ideale gym te bouwen. Je bent tussen de 2822 en 17267 euro kwijt voor een home gym. Wanneer je nog niet direct in staat bent om dat op te hoesten, raden we aan om beetje bij beetje in te kopen.