Living

Een nieuwe badkamer? Hier moet je op letten

badkamer

Een nieuwe badkamer dat kies je niet zomaar. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe badkamer dan kom je er al snel achter dat er talloze mogelijkheden zijn. In deze blog bespreken we waar jij allemaal op moet letten bij het kiezen van een nieuwe badkamer. 

De douche

Heb je altijd al een glazen douchedeur op maat gewild? Of heb je altijd al gedroomd van een inloopdouche of douchecabine? Een inloopdouche geeft ontzettend veel gemak. Je loopt simpelweg de douche in en je hoeft de douchedeur niet telkens te poetsen. Een douchecabine sluit je af. Zo blijft de warmte en het water in de cabine. 

Het bad

Ga voor jezelf goed na of je echt een badkuip nodig hebt. Wanneer je nooit in bad gaat is een badkuip alleen maar zonde van de ruimte. 

Vloer en wanden

Bij het kiezen van een nieuw badkamer spelen de vloer en wanden een ontzettend grote rol. Ga je voor grote tegels of juist kleine tegels? Ga je voor donker of voor licht? Het bepalen van de vloer en wanden bepaalt voor het grootste gedeelte wat de sfeer van de badkamer wordt. 

Verlichting

Het kiezen van een mooie badkamer verlichting wordt vaak onderschat. De badkamer verlichting is echter erg belangrijk voor de sfeer van een badkamer. Verder is de badkamer verlichting ook erg praktisch. 

Douchekop

Het kiezen van een goede douchekop is erg belangrijk. Er zijn enorm veel verschillende douchekoppen. Zo is er de welbekende regendouche, een regendouche gecombineerd met een handdouche een waterval douche en nog veel meer. 

Badkamermeubels

Badkamer meubels zijn erg bepalend voor de uitstraling van je badkamer. Een badkamermeubel is een onmisbaar onderdeel van je badkamer. Hierin stop je namelijk al jouw badkamer en verzorgingsproducten in. Ga je liever voor een retro look of toch voor een moderne look? 

Bepaal je budget

Voordat je begint met het ontwerpen van jouw ideale badkamer, is het belangrijk om goed na te gaan wat je budget is. Houd er rekening mee dat je voor de gemiddelde badkamer rond de 10.000 euro kwijt bent. 

Een badkamer zelf ontwerpen

Wanneer je een badkamer zelf wilt ontwerpen raden we aan om dit zo visueel mogelijk te maken. Ga eerst op zoek naar afbeeldingen op het internet om inspiratie op te doen. Maak vervolgens een tekening met de ruimte die je hebt. Ga vervolgens naar een badkamerspecialist. De badkamerspecialist maakt in de meeste gevallen een 3D weergave voor je.