Lifestyle Living

Met deze tips creëer je meer privacy in je tuin

We willen natuurlijk het liefst zo vaak mogelijk genieten van de tuin. Een koud glas fris in de zomer of een warme cappuccino in de winter. We zijn steeds vaker in de tuin te vinden. Waar sommige mensen graag een praatje met de buren maken over de schutting, moeten anderen er juist niets van hebben. Hoe creëer je meer privacy in de tuin zonder er een bunker van te maken? Dat lees je in deze blog! We geven je namelijk een aantal tips die ervoor zorgen dat jij optimaal geniet van je tuin. 

  1. Plaats schermen 

Om je privacy te waarborgen in je tuin begin je met het plaatsen van een privacyscherm tuin. Dit zijn schermen die breder en hoger dan 200 cm worden gemaakt. Daarnaast hoef je zo’n scherm vrijwel niet te onderhouden en je hebt er jarenlang plezier van. Uiteraard is dit natuurlijk wel weer afhankelijk van het soort materiaal dat je kiest. Kies bij voorkeur een onderhoudsvriendelijk materiaal tuinscherm. 

  1. Plant hoge bomen 

Bomen, bloemen en planten zijn niet weg te denken uit de Nederlandse tuin. Ze geven je tuin sfeer en brengen dat natuurlijke gevoel naar boven. Maar naast het feit dat hoge bomen ontzettend tof staan in je tuin, creëren ze ook meer privacy in je tuin. Afhankelijk van de grootte van je tuin heb je de mogelijkheid om bomen te planten. Houd wel rekening met het feit dat bomen onderhoud nodig hebben en dat je er ook een hoop rommel van krijgt tijdens de verschillende seizoenen. 

  1. Een overkapping 

Heb je iets meer budget over om je tuin aan te pakken? Kies er dan voor om een overkapping aan je woning te laten bouwen. Dit is een permanente oplossing voor meer privacy in je tuin. Daarnaast heb je met een overkapping ook nog eens de mogelijkheid om het hele jaar door te genieten van je tuin. Koud weer, regen of sneeuw? Dat maakt met een overkapping niet meer uit! Sterker nog, je komt ook nog eens heerlijk tot rust. 

  1. Schaduwdoeken 

De schaduwdoeken zijn in de meeste gevallen kant-en-klaar te koop. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen schaduwdoeken met of zonder palen. Kies je voor schaduwdoeken zonder palen, bevestig je schaduwdoek dan tussen bomen of tegen de gevel van je huis. Natuurlijk zegt de naam al iets over de functie van een schaduwdoek, maar de kijk van boven of schuin achter wordt er evengoed mee voorkomen. 

  1. Grote planten bakken of potten 

Als je bakken hebt van 1 meter hoog met daarin bijvoorbeeld siergras, scherm je al een heel groot gedeelte af. Deze bakken zijn eenvoudig zelf te maken, maar uiteraard zijn ze ook verkrijgbaar in kunststof, staal of hout. Kijk eerst goed naar het materiaal van al je andere plantenbakken voordat je gaat shoppen!