Lifestyle

Beginnen met fotograferen? Dit moet je weten

Fotografie

Je wilt beginnen met fotograferen. Na een lange tijd foto’s gemaakt te hebben met je telefoon wil je nu eens wat professioneler aan de slag. In deze blog geven we een aantal tips voor mensen die aan de slag willen gaan met het maken van prachtige foto’s.

Het kiezen van een camera

Wij raden je aan om voor een spiegelreflexcamera te gaan. Dit is een fotocamera waarbij de fotograaf precies hetzelfde beeld ziet wat zich op de beeldsensor vormt. Dit gebeurt door middel van een beweegbare spiegel. Hier komt de naam spiegelreflexcamera vandaan. Een goede beginners spiegelreflexcamera kost zo’n €500. 

Bewerken

Wanneer je mooie foto’s hebt gemaakt is het van belang dat je de foto’s bewerkt. Een HP laptop is hier dé laptop voor met speciale bewerkingssoftware. Denk hierbij aan Adobe Lightroom. Met dit programma heb je de mogelijkheid om het contrast te vergroten of om lichte tinten donkerder te maken. Ook is het mogelijk om een foto om te toveren naar een zwart-wit versie. 

Canon EOS 2000D

De Canon EOS 2000D is één van de beste beginners camera’s op de markt. De camera bevat een functiegids waardoor je de instellingen snel leert kennen. De camera is eenvoudig te bedienen en heeft een draaiknop voor de opnamemodus. Er is keuze uit verschillende creatieve standen. De lens is verwisselbaar en hierdoor is de camera te gebruiken voor verschillende soorten fotografie. De Canon EOS 2000D is perfect voor landschapsfotografie. Via wifi stuur je gemakkelijk beelden vanaf de camera door naar wie je maar wilt.

Nikon D3500

De Nikon D3500 is ook een hele fijne camera voor de beginnende fotograaf. Ook de Nikon beschikt over een hulpgids wat uitleg geeft over de belangrijkste opnamefuncties. Hierdoor leer je de camera goed kennen. De Nikon D3500 heeft een diepe grip waardoor de camera comfortabel in de hand ligt.

Oefenen 

Wanneer je een goede camera hebt aangeschaft is het kwestie van doen. Maak veel foto’s en ontdek gave locaties. Oefen vooral veel met de instellingen van de camera. Door veel te fotograferen leer je de camera beter kennen. Probeer met composities te werken. Een compositie bepaald hoe het beeld is ingedeeld. Probeer nooit een object in het midden te plaatsen. Werk met derden. Wanneer je gebruik maakt van derden deel je de foto op in 9 vakken. Probeer het object bij een snijpunt te plaatsen. Dit maakt het fijn om naar te kijken.

Ons advies is om een goede spiegelreflexcamera te kopen en zoveel mogelijk foto’s te maken. Oefen met verschillende functies en leer foto’s bewerken via Adobe Lightroom. Wij wensen je veel succes met foto’s maken.

4 Reacties

 1. best accredited university egypt

  […]always a significant fan of linking to bloggers that I really like but really don’t get a great deal of link love from[…]

 2. افضل جامعة في مصر

  […]just beneath, are several totally not related web pages to ours, nevertheless, they are certainly really worth going over[…]

 3. Worldwide ranking

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated data, nonetheless definitely really worth taking a appear, whoa did one learn about Mid East has got a lot more problerms too […]

 4. ما هي اقدم جامعة خاصة في مصر

  […]very couple of internet websites that come about to become comprehensive below, from our point of view are undoubtedly effectively worth checking out[…]

Reacties zijn gesloten.