Lifestyle

Jezelf voorbereiden op de kou, zo doe je het

Kou

Volgens geruchten is er een horrorwinter op komst. Nederland krijgt dit jaar te maken met een serieuze winter met ijzel, sneeuw en vorst. Om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de winter hebben we een aantal tips voor je samengesteld.

Warme kleding

Wanneer het erg koud is buiten is het noodzakelijk om jezelf zo warm mogelijk te kleden. Wanneer je nog geen winter gear hebt is het noodzakelijk dat je hier naar op zoek gaat. Zoek op internet bijvoorbeeld naar handschoenen dames. Je zult versteld staan van het aanbod. Je komt er al snel achter dat er genoeg stijlvolle warme kleding bestaat. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van kleding wat zo goed mogelijk aansluit op je lichaam. Hoe groter de luchtvolume tussen onze huid en de stof, hoe moeilijker het is om de warmte vast te houden. 

Probeer verschillende lagen kleding te dragen. De opstapeling van kledingstukken is een goede manier om jezelf tegen de kou te beschermen. Elk kledingstuk zorgt voor meer luchtdichtheid. Hierdoor wordt de lucht beter vastgehouden tussen de huid en de warme kleding, waardoor de kou er niet meer tussen komt.

Houd alle delen van je lichaam warm. Doe dit door mutsen en oorwarmers te dragen. Een mooie muts is vaak een goede aanvulling op je outfit. Maar denk ook aan een grote sjaal. Er zijn verschillende soorten sjaals te verkrijgbaar. 

Je huis in orde maken

Bij een strenge winter dien je ook een aantal zaken in je huis goed op orde te brengen. Tap als eerste je buitenkraan af. Het tapkraantje zit meestal bij de watermeter. Leg ook de tuinslang binnen, want dit scheurt makkelijk af door het uitzettende water. Wanneer je een aantal dagen weg gaat is het noodzakelijk dat je de thermostaat nog wel aan laat staan. Laat de thermostaat aan staan op zo’n 14 graden. De kosten hiervan vallen reuze mee als je het vergelijkt met de kosten als je de thermostaat helemaal uit zet. Er is namelijk een mogelijkheid dat de waterleiding barst door de vorst.

Bescherm de vorstgevoelige planten met noppenfolie en bedek gesnoeide rozen met potaarde. Zorg er verder voor dat er geen water in de terracotta-potten komt te liggen. Wanneer het gaat vriezen vriest dit waarschijnlijk kapot. 

Zet een vogelvoederhuisje in je tuin om de vogels tijdens de vorst een beetje te ondersteunen. Hang vetbollen op en zorg voor gestampt ijs zodat de vogels wat te drinken hebben.

Zorg dus voor warme kleding en zorg dat je huis winterproof is. Wij wensen je veel succes voor de komende winter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.