Fashion

Dit zijn dé mannen winterjassen voor dit seizoen

Winterjas

Het begint weer kouder te worden in het land en de winter is in aantocht. Daarom is het weer tijd om de winterjas uit de kledingkast te halen. Maar wat is nou de perfecte winterjas voor mannen? Dit is afhankelijk van je stijl en je lichaam. In deze blog bespreken de winterjassen trends van dit seizoen. 

Shearling jas

Voor de mannen is er ontzettend veel keuze dit winter seizoen. Allereerst is de shearling jas weer helemaal hip. Een shearling jas bestaat aan de binnenzijde uit zachte wol en aan de buitenzijde van leer of suède. De shearling jas werd tijdens de tweede wereldoorlog gebruikt door Amerikaanse piloten. Later in de jaren 70 kwam de jas weer terug en werd de jas door veel “hippe” heren gedragen. In 2021/2022 komt de shearling jas weer terug. Tegenwoordig wordt er minder gebruik gemaakt van echte leer, maar wordt er juist gebruik gemaakt van imitatieleer. Imitatieleer is diervriendelijk en goedkoper dan echt leer. Een win-win dus. Het enige nadeel is dat imitatieleer minder lang mee gaat dan echt leer.

Wintersportjas

Een shearling jas staat niet bij elke man. Wanneer je voor een sportieve look wilt gaan dan is de wintersportjas misschien wel iets voor jou. De collectie wintersportjassen is dit jaar enorm gegroeid als het gaat om designs. Er zijn nu tal van gewatteerde jassen in verschillende lengtes en kleuren beschikbaar. Er is hierbij keuze uit een trendy model of een wat klassieker model. Verder zijn er korte jassen en modellen die tot je knie komen. Daarnaast zijn er dit jaar ook ontzettend veel puffer jassen te vinden. Een puffer jas is een jas wat bestaat uit verschillende lagen dons. De lagen zijn bedoeld om je goed warm te houden. Dit maakt de puffer jas een ideale winterjas.

Quilted winterjas

De quilted winterjas is dé trending jas van dit seizoen. Dit is een gewatteerde jas wat erg lijkt op de puffer jas. Alleen is de quilted jas iets chiquer met een quilted patroon. In de zomer was de quilted jas al een enorme trend. Voor de winter wordt er verwacht dat dit ook het geval zal zijn. De winterjassen zullen uiteraard dikker zijn. Voor de winterjassen wordt er net als de puffer gebruik gemaakt van vlakken in de vorm van vierkanten of driehoeken.

Het kiezen van een winterjas is voor iedere man verschillend. Ga dus op pad en bezoek verschillende kledingwinkels. Er zijn tal van verschillende designs, maten en kleuren. Het is belangrijk dat je een jas past om te kijken of de jas jou goed staat. Hierbij krijg je gelijk een gevoel of de jas iets voor jou is of niet. Neem rustig de tijd voor het kiezen van een winterjas en vraag zonodig advies aan de winkel verkoper of verkoopster.