Fashion

Dit moet je weten over jeans

Jeans

De oorsprong van de jeans lag al in de late middeleeuwen en begon in de Italiaanse stad Genua. Jeans worden van katoen geweven tot een stevige stof. De broeken waren in eerste instantie bedoeld voor de marine. Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit het dagbeeld. In deze blog lees je wat je moet weten over jeans.

Passend bij jouw figuur

Het kiezen van een goede jeans is zeer belangrijk. Een goede jeans is namelijk jarenlang te dragen. Een Red Button jeans benadrukt het figuur, verbergt probleemzones en zorgt ervoor dat je er super sexy uitziet. Voor iedereen is er wel een model te vinden. De modellen jeans hebben verschillende benamingen zoals bootcut, skinny, regular enzovoort.

Alledaags gebruik

Spijkerbroeken werden door hun stevige stof vooral gebruikt om in te werken. Dit waren populaire broeken bij mijnwerkers, cowboys, boeren en spoorwegarbeiders. In de jaren dertig begon dit enigszins te veranderen. Dit kwam mede door de cowboy films in Hollywood. De bioscoopbezoekers wilde er net zo stoer uit zien. In Europa kwam de trend wat later. Vooral na de tweede wereldoorlog toen de Amerikaanse soldaten hun spijkerbroeken in Europa lieten liggen kwam de spijkerbroek pas echt onder de aandacht. Europa zag Amerika als het grote voorbeeld en wilde net als zij spijkerbroeken dragen. Tegenwoordig worden er overal in de wereld spijkerbroeken gedragen.

Regular 

Regular is een model wat bijna iedereen past. Dit is een model wat niet te strak en niet te wijd is. Dit is een klassieke jeans waarbij er nog steeds nadruk ligt op het figuur maar wat losjes gedragen wordt. Een combinatie met een overhemd en sneakers geeft een casual maar toch ook een zakelijke look. De regular jeans is dus een model wat voor ieder figuur geschikt is. 

Bootcut

De bootcut jeans is een jeans speciaal voor mannen of vrouwen met stevige bovenbenen. Dit is een klassieke jeans waarbij het strak valt op de bovenbeen en loopt licht over tot aan de onderbeen. Deze jeans waren oorspronkelijk ontworpen voor het Amerikaanse leger. Tegenwoordig wordt het ook door veel vrouwen gedragen.

Skinny

De naam zegt het al. Skinny jeans zijn strakke jeans wat als een tweede huis op je benen zit. Bij een goed figuur zijn deze jeans goed te dragen. Ze leggen de nadruk op de billen en benen. Deze jeans zijn goed rekbaar dankzij een hoog elastaan gehalte. 

Bij het kiezen van een goede jeans is er een hoop keuze uit verschillende modellen. Kies voor een regular fit wanneer je voor een casual look wil gaan. Vraag in de kledingwinkel wat voor model de winkelmedewerker jou aanraadt. 

1 Reactie

  1. Harassment

    […]here are some hyperlinks to web sites that we link to for the reason that we think they are worth visiting[…]

Reacties zijn gesloten.