Living

Je woonkamer inrichten, zo doe je het

woonkamer inrichten

De huizenmarkt is zo goed als bevroren, er worden voor recordbedragen huizen te koop gezet waardoor veel mensen een afwachtende houding aan nemen. Het is heel moeilijk om in deze tijd in Nederland een huis te bemachtigen. Wanneer je eenmaal een huis hebt bemachtigd is dit natuurlijk een moment om te vieren. Maar hierna is het toch echt tijd om je huis in te richten. De woonkamer is een ruimte waar je vaak te vinden bent. Het is daarom belangrijk om je woonkamer zo goed en mooi mogelijk in te richten, maar hoe doe je dat? Je leest het in deze blog.

Functie

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar je jouw woonkamer voor wilt gaan gebruiken. Is dit voor ontspanning, ontmoetingen, werken of iets anders? Hierop gebaseerd richt je jouw woonkamer zo goed mogelijk in. Pak dus een notitieblok en schrijf op waar je de woonkamer voor wilt gaan gebruiken. Sommigen mensen kijken geen tv maar lezen liever een boek. Vooral in de tijd met Corona, werken er ook veel mensen in hun woonkamer. Als je kinderen hebt is het ook nodig om ruimte te maken om te spelen, knutselen of gamen. Oudere kinderen hebben een plekje nodig waar zij hun huiswerk maken. Kijk ook of er voldoende licht is in de ruimte of juist weinig licht. De eerste stap van het inrichten van je woonkamer is dus het bepalen van de functies.

Indeling

Wanneer je de functies hebt bepaald is het van belang om een goede indeling te maken. Kijk hiervoor naar de ruimte wat je tot je beschikking hebt. Kijk wanneer je niet al teveel ruimte hebt in je woonkamer naar mogelijkheden van combinaties. Zoals een plek waar je huiswerk maakt, waar je eet en waar je werkt. Het is dan wel noodzakelijk dat er genoeg bergruimte is. Wanneer je genoeg ruimte voor je woonkamer hebt is het ook altijd mooi om simpel met je inrichting om te gaan. Dit zorgt voor een ruimtelijke en rustgevende uitstraling.

Stijl 

Nu je een indeling hebt gemaakt is het tijd om de stijl te bepalen. Tegenwoordig is de Scandinavische stijl erg populair en kenmerkt zich door lichte kleuren, met het liefst veel daglicht en natuurlijke materialen. Dit geeft een rustig ogende uitstraling. Er wordt dus van zo min mogelijk kleuren gebruik gemaakt. Hierbij is het uitgangspunt dat je in alle positiviteit de mogelijkheid hebt om te ontspannen. Het is ook mogelijk om voor een minimalistische interieurstijl te kiezen. Hierbij ligt de focus op simpel en strak. Bij minimalistische interieurs gaat de functionaliteit boven de decoratieve waarde. Wanneer je van rustiek houdt is een landelijke interieurstijl misschien iets voor jou. Deze stijl kenmerkt zich door een warme en knusse sfeer. Er wordt hier gebruik gemaakt van een knusse maar toch moderne interieurstijl. Bekijk op het internet goed welke stijl er bij jou past.

Winkelen

Wanneer je een stijl hebt gekozen is het tijd om meubels te kopen. Maak van tevoren een moodboard en neem dit mee tijdens het winkelen. Ga voor mooie combinaties en maak het af met jouw favoriete kunst en planten. 

Wij wensen je veel succes met het inrichten van je woonkamer.