Lifestyle

De innovatie van gehoorapparaten

Elk jaar komen er weer nieuwe gehoorapparaten op de markt. Maar net zoals elk ander product blijven de gehoorapparaten ook continu innoveren en bieden zij steeds meer opties. Het is voor een slechthorende natuurlijk erg lastig om vooraf te bepalen welk hoortoestel het beste is. In deze blog nemen we jou mee in de innovaties van gehoorapparaten. 

High-end gehoorapparaten 

De High-end gehoorapparaten worden met het jaar technischer en populairder. Het voordeel van deze high-end gehoorapparaten is dat zij meer rekenkracht hebben en daarmee in staat zijn om de omgeving nauwkeuriger in kaart te brengen. Daarnaast wordt de connectiviteit met de smartphones, tv en hifi ook steeds groter. De gebruiksduur van deze gehoorapparaten worden steeds langer, maar houd er wel rekening mee dat je om de zoveel tijd de gehoorapparaat batterijen vervangt. 

Betere geluidskwaliteit 

Het innovatietempo van de gehoorapparaten zijn te vergelijken met de innovaties van de smartphones. Zo hebben de gehoorapparaten een betere dynamiek en groter frequentiebereik dan een aantal jaar geleden. Door de verbetering van de verwerkingssnelheid van het geluid krijgt de geluidskwaliteit ook een positief effect. Niet alleen het ruimtelijk gehoor wordt verbeterd, maar ook de muziekbeleving wordt ideaal. 

Maak verbinding met andere apparaten   

1 van de meest belangrijke innovaties omtrent de gehoorapparaten is het feit dat je nu het gehoorapparaat direct kan verbinden met je smartphone of tv. Zowel muziek, als het telefoongeluid kan in stereo worden overgestuurd zonder een streamer. Zet je bluetooth aan en laat het gehoorapparaat communiceren met je smartphone of televisie. Houd er wel rekening mee dat niet elk gehoorapparaat dit ondersteund! 

Verbinding met internet 

Er komen steeds meer gehoorapparaten op de markt die verbinding kunnen maken met het internet. De Oticon Opn was het eerste hoortoestel dat werkte met het If This Then That(IFTTT) protocol. Hoe tof is het dat het gehoorapparaat een boodschap krijgt wanneer er bijvoorbeeld wordt aangebeld. ‘’Er wordt aangebeld’’ of ‘’Er is iemand aan de deur’’. Daarnaast zijn er ook gehoorapparaten die de veranderingen die de drager maakt registreert. Met deze gegevens van wereldwijde gebruikers optimaliseren de fabrikanten de gehoorapparaten van de gebruikers.

Spreek meerdere talen 

Een innovatie waar iedereen eigenlijk een beetje jaloers op is. De nieuwste gehoorapparaten vertalen namelijk gesproken tekst in een vreemde taal, meteen naar de gesproken moedertaal. Het aantal talen dat deze gehoorapparaten ondersteunen neemt steeds toe. 

Luxe design 

Waar de gehoorapparaten een aantal jaar geleden nog ontzettend groot, saai en grijs waren hebben de meeste gehoorapparaten nu een veel fraaier design. De apparaten zijn in allerlei verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. Er zijn zelfs gehoorapparaten die ‘’onzichtbaar’’ zijn. Voor een ieder is er dus keuze zat!