Fashion

Gaan voetbal en fashion wel samen?

Voetbal & fashion, we zien het steeds vaker samen terugkomen. Steeds meer modemerken gaan collaborations aan met voetballers of voetbalclubs. Is het alleen een hype of boekt het echt succes? In deze blog bespreken we de 4 meest besproken collaborations. Hype of succes? Laat het ons weten na het lezen van de blog. 

Voetbal X H&M 

De Spaanse voetballer Hector Bellerin is 1 van de meest modieuze voetballers van het moment. De voetballer, die sinds zijn jeugd al voor Arsenal speelt, was in het verleden al eens model voor het merk Louis Vuitton, maar nu heeft de Spaanse voetballer zijn eigen capsule-collectie bij H&M. De lijn bestaat voornamelijk uit oversized shirts, hoodies, blazers met een relaxte fit, blazers en nog veel meer trendy fashion-items. De voetballer houdt in ieder geval van comfy en heeft dit mooi gecombineerd in samenwerking met H&M. Wij geven deze collaboration een 9.

PSG X Christian Dior 

De artistiek directeur van de Dior-herencollectie heeft aangegeven om de komende twee seizoenen (21/22 en 22/23) nieuwe creaties te ontwerpen die in het teken staan van Paris Saint-German team. De elegante garderobe is gevarieerd van casual tot classic look. De collectie combineert zwarte en marine blauwe tinten speciaal voor het team van PSG. De casual look bestaat uit een Harrington-jack, een gebreide trui en een polo. Deze zijn allemaal afgewerkt met een geborduurde PSG-patch en het iconische CD(Christian Dior) logo. Ook de Dior Explorer derby schoenen, in zwart leer, zijn versierd met het kenmerkende Dior logo. Wij geven deze collaboration in ieder geval een ruime 8!

Manchester United X Adidas 

Adidas staat wel bekend om de vele collabs die zij doen, maar zij zijn ook actief in de voetbalwereld. In samenwerking met Manchester United bracht het Duitse sportmerk in 2019 een nieuw paar sneakers op de markt. Zij wilde hiermee de Champions League winst vieren die in 1999 werd behaald. Manchester United wist de finale in Barcelona te winnen na een spannende slotfase. Aan de binnenkant van de schoen zie je een silhouet van Ole Gunnar Solksjaer, huidige trainer van Manchester United, die het winnende doelpunt in de 93e minuut viert. Wij geven deze collaboration een 7. 

Neymar X Nike

In 2020 lanceerde Nike in samenwerking met de Braziliaanse stervoetballer Neymar de Shox-sneakers in twee kleurencombinaties. De sneakers zijn nog steeds te koop en zijn een groot succes. Wij geven deze collaboration een 7. 

Wij zijn van mening dat voetbal en fashion een absolute GO is. De collabs vallen in de smaak bij de klanten, het biedt wat extra’s en de collabs houden elk jaar weer rekening met de trends. Heb jij er een andere mening over? Laat het ons weten!