Lifestyle

De lekkerste vegan maaltijd

De lekkerste vegan maaltijd

Vegan eten wordt steeds populairder en dat is ook terug te zien in het aanbod van de supermarkten. Waar je een aantal jaar geleden specifiek op zoek moest gaan naar vegan producten, kan je anno 2021 in de dichtstbijzijnde supermarkt kiezen tussen een ruim assortiment aan vegan producten. Het klinkt misschien lastig, maar ook zonder dierlijke producten kan je ontzettend lekker, gevarieerd en gezond eten. Hoe? In deze blog nemen we jou mee in de lekkerste vegan maaltijd van het moment.  

Romige pasta-ovenschotel met courgette 

Comfy is niet alleen meer een belangrijke trend in de modebranche, maar het komt ook steeds vaker terug in de foodbranche. Zo hebben wij een ontzettend lekker recept gevonden om plantaardig te combineren met overheerlijke smaak. Wij willen daarom de pasta-ovenschotel met courgette delen. Het recept is niet alleen heerlijk van smaak, maar het is ook nog eens heel makkelijk te bereiden. 

Wat heb ik nodig?

Om het zo makkelijk mogelijk te maken is er een lijst opgesomd met alle benodigdheden om jouw heerlijke romige pasta-ovenschotel te maken. Uiteraard kan je hier zelf nog je favoriete ingrediënten toevoegen. Pas wel op dat je geen dierlijke producten toevoegt om het geheel vegan te houden!

 • 225 gram pasta (wij raden penne of macaroni aan)
 • 2 tl tijm
 • 2 tl oregano
 • 2 tl gedroogde basilicum 
 • 1 ui 
 • 2 tenen knoflook 
 • 200 gr cherrytomaatjes
 • 1 courgette (mag ook 2) 
 • snufje zout en peper 
 • 200 ml Blue Band 100% plantaardige kookroom 
 • 200 gr plantaardige geraspte kaas

Hoe bereid ik de romige pasta-ovenschotel? 

Verwarm om te beginnen alvast de oven voor op 200 graden en kook de pasta beetgaar. Snipper in de tussentijd de ui en snijd de knoflook fijn. Vervolgens snij je de courgette(s) en cherrytomaatjes in stukjes. Giet een scheutje vloeibaar plantaardige boter in een pan en fruit de ui met knoflook langzaam aan. Voeg vervolgens na ongeveer 3 minuten de courgette(s) en bak deze een paar minuten mee. Daarna voeg je de cherrytomaatjes samen met de kruiden toe. Let er wel goed op dat je deze even kort aanbakt. 

Vervolgens voeg je de Blue Band plantaardige kookroom toe en warm dit op. Doe er daarna 100gr geraspte plantaardige kaas doorheen en meng dit even goed door. Ziet de saus er goed uit? zet het vuur uit en laat het heel even afkoelen. Meng vervolgens de saus met de pasta en schep alles in een grote ovenschaal. Gooi vervolgens alle overgebleven geraspte plantaardige kaas over je pasta. Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven en voilà, jouw heerlijke vegan maaltijd is ready to eat!